ONCE er en moderne og annerledes musikal - et lite lavbudsjettsprosjekt mellom venner som ble en uventet suksess. Se også andre spillefilmer og dokumentarer om og med Buena Vista Social Club, Björk, The Ramones, Edvard Grieg, Joe Strummer og mange andre fantastiske musikere
Rått sjarmerende, treffsikert musikalsk og varmt hjertevarm!
Once ONCE er en moderne og annerledes musikal - med intense og følelsesladde sanger i beste singer songwriter-tradisjon. Aller mest er det en flott historie hvor musikken binder fortelling og karakterer sammen. Du vil sitte igjen med et smil om munnen og en tåre i øyekroken.
Filmen var et lite lavbudsjettsprosjekt mellom venner som ble en uventet suksess. Hovedrolleinehaveren Glen Hansard er sanger og låtskriver i den irske «tradrock»-gruppen The Frames, som er umåtelig populære i hjemlandet. Virkeligheten har kopiert kunsten, for Glen Hansard og Marketa Irglova ble kjærester i løpet av USA-turneen til The Frames etter lanseringen av filmen der. De to opptrer nå sammen i sideprosjektet The Swell Season på egne konserter i USA og Europa. Bob Dylan ble så forhekset av filmen at han hyret inn hovedrolleinnehaverne som oppvarmingsband til den siste verdensturneen sin.
Vant Oscar for Beste sang i en spillefilm, 2008. Vant Publikumsprisen på Sundance film festival, 2007, samt 12 andre internasjonale priser.
24 Hour Party People Et vanvittig eventyr om musikk, sex, dop, særegne personer og fødselen av en av verdens mest berømte klubber. En komedie om musikkens kanskje viktigste epoke, og historien om Manchester på syttitallet fram til tidlig på nittitallet. Med i originalopptak møter du Iggy Pop, Sex Pistols, Siouxie And The Banshees og Happy Mondays for å nevne noen få.
Buena Vista Social Club For noen år siden var Ry Cooder på Cuba og gjorde opptak med cubanske musikere. Platen fikk navnet "Buena Vista Social Club" og ble en verdenssuksess. Da Cooder dro tilbake for å lage en soloplate med Ibrahim Ferrer, sammen med de samme musikerne som spilte på Buena Vista Social Club, ble Wim Wenders med.
Platen skulle spilles inn med de samme musikerne som gjorde Buena Vista Social Club, eller "Super-Abuelos" (super bestefedrene) som de nå ble kalt på Cuba. Wenders hadde med seg et knøttlite filmteam som var til stede under opptakene i studioet, og gjorde intervjuer med musikerne rundt om i Havana. Deretter fulgte film-teamet med orkesteret til Amsterdam hvor de gjorde to konserter, før de endte opp i Carnegie Hall i New York hvor Buena Vista Social Club holdt en ny magisk konsert, som etter alt å dømme blir orkesterets siste med fulltallig besetning.
Nominert til Oscar for beste dokumentar i 2000.
Musica Cubana Historien om den kubanske musikkscenen og sangeren Pío Leyva fra ”Buena Vista Social Club” fortsetter i denne dokumentaren. Leyva treffer en taxisjåfør fra Havanna som overtaler ham til å sette sammen et band med Cubas beste unge musikere. Filmen er produsert av Wim Wenders, som regisserte Buena Vista Social Club. Filmen tar oss med på en reise gjennom de unge musikernes liv og jakten på å få oppfylt deres store drøm – å oppnå samme suksess som ”Buena Vista Social Club”.
Screaming Masterpiece 1000 år med Islandsk musikkhistorie.
Til tross for at filmen konsentrerer seg mer om de siste 5 år enn de foregående 995 kan regissør Ari Magnusson stå bak tittelen på denne unike musikkdokumentaren. Hvordan har det seg at denne lille Sagaøya, med mindre enn 300.000 innbyggere, kan fostre den ene internasjonale musikkprofilen etter den andre? Noen påstår at det er fordi de ikke har annet å gjøre enn å drikke og å slå på tromme, mens Björk mener at islendingene har måttet finne opp musikken på nytt.
Vi møter Islands mest betydningsfulle musikere; Björk, Sigur Rós, Múm, Slowblow, Sjón og Mugison. Filmen fokuserer også på islendingenes nære forhold til egen historie og hvordan hele øyas naturlandskap er en inspirasjonskilde for unge kunstnere. En guidet tur i oppfinnsomhetens musikalske landskap, og det nærmeste vi kommer den ultimate islandske konserten.
Vant Edda prisen (Islands svar på Amanda) for Beste Foto og Klipping, 2005.
American Hardcore Historien om amerikansk hardcore-punk 1980–1986. En sosial bevegelse og en frisk ny form for punk.
Hadde det ikke vært for hardcore-pionerer som Black Flag, Bad Brains og Minor Threat ville det ikke finnes noe Nirvana, Beastie Boys eller Red Hot Chili Peppers. Hardcore var mer enn musikk – det var en sosial bevegelse skapt av ungdom som ikke passet inn i Ronald Reagens USA. Noen ville flykte fra samfunnet, mens andre ville rive til seg en stemme i motstand mot de konservative verdiene den amerikanske befolkningen ble pepret med. Noen ville bare lage helvete, andre ville forandre verden. Det samlende var at de var fremmedgjorte og elsket rask, hard og støyende punk. Her møter vi alle de viktigste aktørene fra den tidlige hardcorescenen. Morsomme intervjuer blandes med råe konsertopptak. NB! ENGELSK TALE, UTEKSTET.
End of the Century: The Story of the Ramones The Ramones var pønkrockerne fra New York som erobret verden og musikkpressen med sett som kunne bestå av seks treakkords-låter på et kvarter. De måtte nøye seg med å spille på små, rustne klubber i hjemlandet, men i England inspirerte de legender som Sex Pistols og The Clash. De svarte lærjakkene, med enkel rå punk, stormet fram fra undergrunnen og ble banebrytende inspirasjonskilder for punk og rock, først via den nye bølgen i Storbritannia på slutten av 70-tallet.
Filmen følger bandets oppturer og nedturer. Musikk, dop og alkohol. Sjalusi og maktkamp. Filmen skildrer bandet fra starten og fram til Joey og Dees død. En blanding av unike arkivopptak inkludert tidligere ikke viste live- og studiosekvenser, og intervjuer med bandmedlemmer, familie, venner og fans. Et rått og ærlig musikkhistorisk dokument. NB! ENGELSK TALE, UTEKSTET.
Nominert til GRAMMY AWARDS i kategorien Best Long Form Music Video, 2006.
Biggie & Tupac En sensasjonell film fra den legendariske dokumentarfilmskaperen Nick Broomfield.
Her har han tatt for seg de uoppklarte drapene på to av Hip-hop-verdenens største stjerner, Tupac Shakur og The Notorious B.I.G.(Biggie Smalls). De to tidligere vennene ble drept med et halvt års mellomrom i 1996/97, da de begge var på høyden av sin karriere. Broomfields egen etterforskning avdekker overraskende nye bevis ved hjelp av samtaler med særdeles åpenhjertige venner, ansatte og familie. Biggie Smalls mor har en viktig rolle og tegner et ganske annet bilde av sin sønn enn det media har skapt. Uredd og på grensen til det dumdristige gir regissøren et unikt innblikk i et helt spesielt miljø der penger, rasisme og store ego florerer, og en voldelig rapmogul, gjengmedlemmer og korrupte politimenn er sentrale aktører. NB! FILMEN ER MED SVENSK TEKST:
Edvard Grieg : korte skisser fra hans liv En beretning om Edvard Grieg, hans liv og musikk, om oppholdene i utlandet og hjemme på Troldhaugen. Filmen forteller om hans rastløshet, utlengsel og hjemlengsel, om tiden i Danmark, Italia, Tyskland og England og hans turer i Jotunheimen og Hardanger. Filmens hovedkilde er de mange brevene som ble utvekslet mellom Grieg og hans gode venn Frants Beyer. Gjennom disse får vi et nærbilde av Edvard Griegs personlighet. Pianomusikken blir spilt på Griegs eget piano.